Un roman care s-a prezentat la spital cu simptome specifice virusului Ebola a pus pe jar o tara intreaga. Medicii de la Institutul Matei Bals din Capitala l-au tratat intr-un regim special.

Barbatul de 51 de ani s-a prezentat la un spital din Ploiesti, dupa care a fost transferat in Capitala. Acesta venise din Nigeria de curand si avea febra 38,5 grade, diaree cu sange si era deshidratat. Medicii i-au acordat o atentie speciala, mai ales ca existau riscuri foarte mari.

"Avem o zonă specială în care sunt primiţi, evaluaţi, diagnosticaţi şi trataţi astfel de pacienţi. Se iau măsuri speciale, se folosesc material speciale, ei sunt ţinuţi într-o rezervă specială. De asemenea, personalul medical care intră în contact cu suspectul de Ebola poartă costume speciale, de unică folosinţă, care se incinerează după utilizare", ne-a explicat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" pentru ziarul Ring.

Suspiciunile s-au dovedit a fi neintemeiate, pacientul iesind negativ la al doilea test.

"Nu există tratament etiologic pentru virusul Ebola, ci doar tratament patogenic pe mecanismele pe care virusul le activează pentru a inocula boala", a mai explicat managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Alte doua suspiciuni, in Europa

Pe Batranul Continent, mai exista inca doua cazuri asemanatoare cu cel al ploiesteanului nostru. In ultimele zile, s-au inregistrat alerte in Germania si Grecia, persoanele suspecte fiind internate sub carantina.

Se pare ca din Germania vin, insa vesti bune. Cazul din aceasta tara a fost infirmat in cursul zilei de duminica.

RSursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro