Norme Coca 2023 - 2024
Ilie Vonica

Ilie Vonica este cel mai bogat om din Sibiu, dar numele sau a fost legat in ultima perioada de scandalul retetelor false. Marti, milionarul in euro a murit chiar in spitalul sau, dupa ce s-ar fi aruncat in gol, de la etajul vilei sale.

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a carui firma este implicata in dosarul retetelor false pentru bolnavii de cancer, a fost preluat, marti, in stare foarte grava de la locuinta sa din Sibiu si transportat la una din clinicile pe care le detinea.

Conform unor surse judiciare, el a cazut de la un etaj al casei sale. "La 112 a fost inregistrat un apel prin care se anunta ca un barbat a cazut de la unul dintre etajele unui imobil de pe strada Andrei Muresanu din Sibiu, in curtea imobilului", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes. El a precizat ca un echipaj de Politie a mers la adresa respectiva si urmeaza sa stabileasca ce s-a intamplat.

Surse medicale au precizat ca Ilie Vonica a fost gasit in stop-cardiorespirator de catre echipajul SMURD si a fost transportat in sala de operatie a Clinicii Polisano, avand "sanse minime de supravietuire". Una dintre ipotezele anchetatorilor este ca omul de afaceri s-ar fi aruncat de la etaj.

Omul de afaceri Ilie Voica este proprietarul grupului Polisano, din care face parte si lantul de farmacii Reteta, la care luna trecuta au avut loc perchezitii in dosarul retelor false, in care au fost arestate ulterior noua persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, fals intelectual si uz de fals, infractiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica si sotia sa, Ioana Vonica, au fost audiati in 20 mai la Politia Capitalei.

 Potrivit procurorilor, reprezentantii societati care detine lantul de farmacii "Reteta" ar fi inregistrat in contabilitate facturi fictive de achizitii de medicamente de la societati "fantoma". Astfel, in baza a aproximativ 1.100 de retete false pentru medicamente oncologice si hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienti care nu au beneficiat de acestea, reprezentantii societatii au decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

DOSARUL RETETELOR FALSE. Anchetatorii au pus sechestru pe averea sotiei miliardarului Ilie Vonica:

Ilie Vonica (59 de ani), de profesie medic ginecolog, a construit dupa 1989 un grup farmaceutic din care face parte distribuitorul farmaceutic Polisano - pe locul trei pe piata distributiei de medicamente, centrele medicale generaliste Clinica Polisano, centre de fertilizare in vitro, un spital privat in Sibiu, reteaua de farmacii Reteta si producatorul de medicamente Polipharma Sibiu.

Pe langa aceste activitati, grupul detinea si un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agentie de turism proprie, proiecte de sport si agrement, constructii imobiliare si real estate. Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajati, a inregistrat in 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro. In 2011, Vonica a vandut reteaua de clinici de dializa grupului Diaverum, controlat de fondul de investitii Bridgepoint, tranzactie estimata la aproximativ 25 milioane euro.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro