Norme Coca 2023 - 2024

O fotografie emoţionantă cu un medic care suferă după moartea unui pacient a stârnit discuţii despre greutăţile profesiei.

fotografia cu un medic ce sufera  Sursă: Reddit

Un paramedic a publicat o fotografie în care un medic din camera de Urgenţă încearcă să îşi revină după moartea unui tânăr pacient. Imaginea a declanşat discuţii pe internet pe marginea emoţiilor intense cu care medicii se luptă în practicarea profesiei.

"Bărbatul surprins în imagine nu a reuşit să îşi salveze unul dintre pacienţi", a explicat cel care a publicat fotografia pe Reddit, care lucrează ca paramedic în California alături de un coleg care a făcut fotografia.

"Deşi asta este o întâmplare întâlnită în domeniul nostru de muncă, pacienţii pe care îi pierdem sunt de obicei bătrâni, bolnavi sau o combinaţie dintre cele două. Pacientul care a murit avea 19 ani şi a fost una dintre acele decizii pe care le luăm uneori care pur şi simplu te loveşte. În doar câteva minute, doctorul a păşit înapoi înăuntru, ţinându-şi din nou capul sus", a mai scris utilizatorul platformei de sharing Reddit.

Imaginea, preluată de presa internaţională, a stârnit mii de comentarii pe marginea tumultului emoţional prin care doctorii de la Urgenţe trec în fiecare zi.

"Când [tatăl meu] a murit, doctorii care lucrau pentru el […] au fost distruşi. Puteam s-o văd clar în ochii lor. Au sunat la mine acasă de multe ori de-a lungul anului ca să vadă ce făcea familia mea. Doctorii nu primesc lauda pe care o merită", a scris un utilizator, în timp ce un medic şi-a povestit propria experienţă privind moartea pacienţilor:

"Ştiu că vorbesc în general aici şi ştiu că nu suntem toţi la fel, totuşi, când vine vorba de munca noastră, nimic nu e mai greu - şi vreau să zic: nimic - decât să-I spui cuiva drag că membrul familiei sale a murit."

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro