Nasterea bebelusului tau nu reprezinta chiar inceputul comunicarii cu el. Inainte de a-ti vedea micutul si de a-l pune in patut, mamicile trebuie sa stie ca ele au avut o relatie directa cu acesta inca din timpul sarcinii.
 
Comunicarea prenatala are efecte pozitive atat pentru parinti, cat si pentru copii, spun specialistii. Chiar inainte de a se naste, fetii simt si sunt atenti la zgomotele din jur, pot chiar sa invete anumite lucruri si sa memoreze unele informatii, daca acestea sunt repetate destul de des. In felul acesta, se creaza o legatura mult mai stransa intre mamica si bebelus, chiar inainte de a se naste.

Va prezentam, in continuare, cateva motive pentru care va recomandam sa comunicati cu burtica in timpul sarcinii:
· Bebelusul simte valoarea transmisa de catre mamica, atunci cand aceasta vorbeste cu el in timpul zilei. Indiferent de actiunile pe care le faci zilnic, vorbeste cu micutul tau: ,,Ok, sa vedem ce pregatim pentru pranz astazi…Ce are pofta bebelusul sa pape? Vrea si ceva dulce?”

· Micutul invata sa reactioneze, invata sa raspunda intrebarilor tale. Cand vei simti o mica lovitura in burtica, inseamna ca fatul te aude si incearca sa iti raspunda. In acest moment, este bine sa iti atingi burtica si sa il linistesti: ,,E totul in ordine, dragul meu. Mama e aici.” Este vorba despre comunicare si crearea unei legaturi stranse intre mamica si copilas.

· In urma cercetarilor, s-a descoperit ca fatul simte si chiar poate recunoaste muzica pe care mamica o asculta in timpul sarcinii. Acest lucru il ajuta sa isi dezvolte capacitatea de memorare si invatare, chiar inainte de a se naste. De aceea, va recomandam sa dansati usor cu burtica, sa puneti muzica relaxanta si chiar sa ii cantati dumneavoastra micutului. Cu siguranta, acesta va simti fluxul pozitiv de energie care curge dinspre mamica. Acesta este un mod perfect de a relationa cu bebelusul.

· In timpul sarcinii, o metoda foarte buna de a ii stimula inteligenta micutului o reprezinta jocul. Atingeti burtica intr-un anumit loc si vedeti daca fatul va raspunde printr-o mica lovitura. Incercati apoi sa atingeti burtica in alt loc si cel mai probabil bebelusul va va urma traseul. Nu uitati sa vorbiti in timpul jocului, sa il incurajati si sa va bucurati de fiecare data cand va raspunde.

Nu uitati ca perioada prenatala este o perioada importanta in viata unei mamici. In acest moment incepe legatura propriu-zisa cu bebelusul. Incercati sa ii oferiti o viata fericita in burtica, asigurandu-va ca nu lipseste comunicarea si voia buna in timpul sarcinii.
Voi prin ce metode comunicati cu burtica in perioada prenatala?

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro