Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor BOIRON, a revenit în România, cu ocazia lansării pe data de 17 septembrie a unei noi cărți, publicată în limba română: ”Homeopatie: Dosarele expertului – ORL”, ai cărei co-autori sunt François Roux și dr. Frederic Voirin. Destinată farmaciștilor și practicanților medicinei homeopate, cartea își propune să-i ajute pe specialiști în prescrierea medicamentelor destinate patologiilor ORL, acestea fiind principalul motiv pentru care se solicită cel mai des sfaturi în oficină.

”Aceasta este a doua vizită în România a doamnei farmacist Michèle Boiron. Vizita de anul trecut a fost prilejuită de lansarea în limba română a lucrării «Homeopatie și prescripție oficinală», care s-a bucurat de interes din partea farmaciștilor din țara noastră. De aceea am invitat-o să reia discuțiile cu aceștia, pe tema «Aportul medicamentului homeopatic în practica farmacistului, în afecțiunile ORL». Va susține conferințe în fața farmaciștilor din București și a farmaciștilor din Iași”, a declarat  Silvia Măinescu, director Boiron România.

Pasionată de farmacie, lucrând încă de foarte tânără în farmacia familială, apoi în propria farmacie, Michèle Boiron este convinsă de rolul important al farmacistului, pe care îl percepe ca pe un adevărat ”consilier al sănătății de proximitate” și consideră că ”este important să revalorizăm imaginea și funcția farmacistului în societate”.

Tratamentele homeopatice se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul românilor.

În mod firesc, homeopatia a depășit barierele care o despărțeau de medicina alopată și a câștigat încrederea atât a pacienților, cât și a profesioniștilor din domeniul sănătății. Cele două ramuri medicale au ajuns să se completeze pentru că locul homeopatiei este în cadrul medicinei, și nu “alături” sau “în afara” ei. Ocupând locul care i se cuvine, homeopatia a intrat astfel în arsenalul terapeutic al medicului și al farmacistului, iar Michèle Boiron este neobosită în a susține aceste idei, punând la dispoziția pacienților și specialiștilor experiența de o viață, atât prin scris, în lucrări din seria ”Homeopatie: Dosarele expertului – ORL, Tulburări anxioase, Ginecologie și obstetrică, Acompaniere în oncologie”, cât și prin intermediul conferințelor adresate farmaciștilor din toată lumea.

”Visul meu este ca toate patologiile acute să poată fi tratate de către farmacist, cu ajutorul medicamentelor homeopate” – a declarat Michèle Boiron. Laboratoarele Boiron, în calitate de expert mondial în fabricația și inovația medicamentului homeopat de calitate, participă la această acțiune de fond, fiind mereu alături de farmaciști, creând pentru ei și cu ei material de ajutor în vânzare, formări profesionale ad-hoc etc.

Din Brazilia până în Polynezia, din Rusia până în Belgia, Elveția, Maroc, Tunisia, Michèle Boiron parcurge lumea întreagă pentru a împărtăși din experiența sa confraților de oficină, pentru a-i încuraja și a le demonstra că se pot face performanță și excelență din profesia de farmacist.

O susțin cei 4.000 de salariați ai grupului Boiron care lucrează pentru cei 400.000 de medici practicanți ai homeopatiei și pentru cele 400 de milioane de pacienți care utilizează deja medicamentul homeopatic.

Michèle Boiron susține mai multe asociații umanitare, drepturile de autor obținute în urma vânzării cărților scrise de ea fiind vărsate integral acestor asociații.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro