Cele 100 de mii de persoanele asigurate prin Casa Specială a Angajaţilor din Apărare, Ordine Publică şi Autorităţi Judecătoreşti vor primi în curând cardurile de sănătate.

Persoanele asigurate în sistemul de sănătate prin Casa Specială a Angajaţilor din Apărare, Ordine Publică şi Autorităţi Judecătoreşti - OPSNAJ - şi care nu şi-au primit până acum cardurile de sănătate, nu trebuie să fie îngrijorate - spune preşedintele instituţiei. 

Procedurile pot dura ceva mai mult, întrucât au apărut numeroase probleme în distribuirea acestora. 
 
Circa 100 de mii de carduri nu au ajuns încă la destinatari - a explicat Şeful OPSNAJ, George Ceauşu. 
 
"Fie nu şi-au modificat situaţia unde stau şi a trebuit să-i indentificăm, fie o parte din carduri au revenit, pentru că n-au găsit asiguraţii la domiciliul pe care îl aveau înscris în baza de date, fie nu mai sunt în ţară, unii refuză să le primească şi, atunci, revin la Case. Şi noi încerăm să facem inclusiv sortarea cardurilor, care, de exemplu, nu au fost dorite de anumiţi asiguraţi, care ne-au solicitat adeverinţe. Îi asigur pe toţi cei care sunt înscrişi la Casa OPSNAJ, că, începând cu 1 mai, vor fi în posesia cardului şi îl vor putea utiliza conform normelor legale în vigoare", spune George Ceauşu. 
 
Mai mult de jumătate dintre asiguraţii OPSNAJ care nu au primit cardurile sunt bucureşteni - mai spune George Ceauşu. 
 
El a precizat ca în prezent se discută soluţiile şi pentru cei care - deşi au optat pentru acest fond de asigurări, sunt înscrişi la medici de familie aflaţi în contract cu Casa Municipiului Bucureşti - transmite reporterul RRA, Marilena Frâncu. 
 
Ea mai aminteşte, că, de la 1 mai, utilizarea cardurilor de sănătate va fi obligatorie. 
 
Până acum au fost activate 3 milioane şi jumătate de carduri, aproximativ un sfert din numărul total la nivel naţional.
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro