Norme Coca 2023 - 2024

În Gorj, peste 1.800 de persoane au beneficiat anul trecut de concedii medicale, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Persoanele beneficiare de indemnizaţii plătite de stat au prezentat la sediul AJOFM Gorj peste 2.600 de certificate medicale, care au atestat faptul că au figurat ca bolnave şi au beneficiat de diferite tratamente. Potrivit lui Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, pentru concediile medicale a fost achitată suma totală de aproximativ 730.000 de lei.

Acesta a precizat că majoritatea actelor medicale au vizat boli obişnuite, însă a fost vorba şi de persoane bolnave de cancer sau de TBC. A existat, de asemenea, o situaţie în care s-au dispus verificări şi încetarea plăţii, întrucât bolnavul nu a fost găsit la domiciliu de către reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Directorul AJOFM Gorj a precizat: „Au fost în total 1.822 de persoane care au beneficiat de concedii medicale.

În medie, lunar, 152 de şomeri au beneficiat de 218 concedii medicale. Din 2.617 certificate medicale, 2.117 au fost pentru boli obişnuite, 177 pentru neoplazii şi TBC, 316 pentru sarcină şi lăuzie şi şapte pentru îngrijire copil bolnav. Suma plătită a fost de 726.993 de lei, de unde rezultă o medie lunară de 60.583 de lei.

Valoarea concediului medical se calculează în funcţie de salariul pe care l-au avut anterior persoanele respective. Sunt unii care vor să primească această indemnizaţie pe concediul medical fiindcă, în medie, iese mai mare decât indemnizaţia de şomaj. În perioada în care plătim concediul medical suspendăm plata şomajului“.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro