Autor Ioana Haşu

“Sub 5% din cele peste 3500 de teste efectuate pe dezinfectanţii din spitale sunt neconforme. Consider ca pacientii nostri sunt in siguranta in acest moment.” Este declaratia ministrului Sanatatii, care a anuntat rezultatele verificarilor realizate aleator, la unitati medicale din intreaga tara. Presedintele Aliantei Medicilor din Romania, Bogdan Tanase, medic chirurg la Institutul Oncologic Bucuresti, spune la RFI că organizaţia pe care o reprezintă contestă testarea făcută de Minister:

"Nu au testat concentrația soluțiilor, cum era normal, ci doar eficiența. Și mai trebuie subliniat că s-au testat doar bacteriile, nu s-au testat viruși. Nu s-au testat spori. Nu s-au testat fungi. Personal, mă simt în nesiguranță. Personal, nu consider că pacienții sunt în siguranță, așa cum a declarat domnul ministru. Închipuiți-vă că sunteți în avion. Cineva din avion anunță că este o bombă. Evident, avionul aterizează pe aeroportul cel mai spropiat și se duce o anchetă pentru a confirma sau infirma existența unei bombe.

În sistemul sanitar s-a semnalat existența unei bombe și avionul merge mai departe fără ca cineva să-și pună vreo problemă."

În ultima saptamana, o ancheta condusă de jurnalistul Cătălin Tolontan a scos la iveala faptul ca firma Hexi Pharma, care alimentează spitalele din România cu dezinfectanţi, diluează substanţele de 10 ori, asta după ce le vinde la suprapreţ. În multe cazuri, contractele au fost semnate prin atribuire directă, nu prin licitație. Intre timp, Parchetul General a inceput urmarirea penala in cazul dezinfectantilor diluati....citeste mai departe

 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro