Norme Coca 2023 - 2024

Haos în farmacii şi în cabinetele medicilor de familie din sudul ţării, din cauza cardului de sănătate, care este acum singurul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale. În Dolj, pacienţii care doreau reţete sau trimiteri au aşteptat ore în şir la cozi pentru că s-a blocat sistemul informatic.

 

Pacienţii care au venit la cabinetele medicilor de familie din Dolj au avut surpriza neplăcută să afle că sistemul informatic s-a blocat. Cei care voiau doar să îşi activeze cardurile au făcut cale întoarsă, însă cei care au avut nevoie de reţete sau trimiteri au aşteptat şi câte două ore.

Prin urmare, si ritmul consultaţiilor a scăzut de la circa 20 de pacienti pe zi la 4-5.

La Spitalul Judeţean din Craiova au fost montate 110 cititoare de carduri, la biroul de internări şi în cabinetele medicale din ambulatoriu. Probleme au fost doar în cazul câtorva pacienţi care au uitat cardurile acasă. Chiar şi aşa, conducerea spitalului a decis să îi interneze cu condiţia ca la externare oamenii să prezinte cardul.

Asiguraţii care nu au primit până acum cardul de sănătate vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe de la Casa de Asigurări de Sănătate, valabilă 60 de zile, a relatat de la TVR Craiova Adriana Marcu.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro