Noua listă de medicamente compensate NU va intra în vigoare în octombrie, aşa cum anunţaseră iniţial autorităţile, ci mai târziu. Românii aşteaptă de şase ani să se trateze cu medicamente inovatoare.

Noua listă ar fi trebuit să intre iniţial în vigoare de la 1 aprilie. Însă în primăvară Nicolae Bănicioiu spunea că evaluarea medicamentelor a fost greşit făcută de echipa fostului ministru al Sănătăţii, aşa că munca trebuie reluată. Apoi, a fost anunţat un nou termen, pentru octombrie. În 2013, 167 de medicamente au fost propuse pentru includerea pe listă. Pentru mai bine de o sută dintre ele, specialiştii şi-au dat avizul. Însă doar 40 de medicamente noi vor fi introduse pe lista compensatelor.

"Probabil că o să avem o listă de compensate în toamnă, dar în toamnă poate să însemne şi noiembrie, nu neapărat 1 octombrie. Dar având în vedere cât timp a durat până la o reactualizare, cred că o lună, o săptămână nu este lucrul cel mai important. De săptămâna viitoare noi începem teoretic să lucrăm. Eu sper ca cel puţin un prim draft să fie gata către sfârşitul verii", a spus Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

 

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro