Ministerul Sanatatii a lansat in dezbatere publica un proiect de hotarare, vizand introducerea acestor noi molecule in lista medicamentelor decontate de CNAS.

 

04_medicamenteIn prag de alegeri, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu ne mai da o veste buna, asa cu ne-a obisnuit in ultima vreme, anuntand de aceasta data ca ministerul pe care il conduce  a publicat azi spre dezbatere publica un proiect de hotarare de guvern pentru modificarea si completarea anexei Hotararii de Guvern privind aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in programelor nationale de sanatate. Conform acestui proiect, alte sapte noi molecule ar urma sa fie adaugate pe lista compensatelor, adauganduse celorlalte 17 despre care Banicioiu a tinut sa ne aduca aminte ca le-a aprobat inca din luna iulie.

 

Nicolae Banicioiu

Nicolae Banicioiu

Astfel, pacientii care sufera de diferite forme ale unor boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli oftalmologice, nefrologice, precum si boli inflamatorii reumatice si cronice vor beneficia de tratament inovativ prin introducerea a inca sapte molecule noi pe lista de medicamente compensate si gratuite. „Asa cum am promis, continuam procesul de actualizare a listei de medicamente gratuite. Daca in luna iulie am aprobat introducerea tratamentului inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care noua pentru tratamentul afectiunilor oncologice, astazi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a inca sapte produse esentiale care au fost evaluate si care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul National de Asigurari de Sanatate” a precizat ministrul intr-un comunicat de presa remis in cursul zilei de azi. In document se mai precizeaza, de asemanea, ca Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale a informat Ministerul Sanatatii ca rapoartele de evaluare a moleculelor pentru actualizarea listei in intregime realizate in conformitate cu cerintele UE vor fi finalizate si transmise pentru dezbatere publica la inceputul lunii octombrie, conform calendarului stabilit.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro