Norme Coca 2023 - 2024

Sindicaliştii Sanitas şi-au propus să picheteze sediul Primăriei Iaşi, pe 26 martie

Liderii Sindicatului Sanitas dezgroapă securea războiului şi se pregătesc din nou de mişcări de protest. Nemulţumiţi că preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii amână găsirea unor soluţii pentru problemele din sistemul de sănătate, reprezentanţii Sanitas au decis să denunţarea acordului încheiat cu Executivul pe 7 aprilie 2014 şi declanşarea unor mişcări de protest. Conform calendarului prima pichetare este programată pe 7 aprilie 2015.

Vom picheta sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Finanţe şi Ministerului Muncii, fiind programaţi câte 150 de sindicalişti pentru fiecare instituţie”, a precizat Iulian Cozianu, prim-vicepreşedinte al Sindicatului Sanitas Iaşi. Printre revendicării se numără găsirea unor soluţii reale şi sustenabile din punct de vedere financiar pentru majorarea veniturilor tuturor angajaţilor din sistemul de sănătate şi asistenţa socială şi apariţia unor nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar.

La Iaşi, protestele vor debuta mai devreme, după ce liderii Sindicatului Sanitas şi-au propus să picheteze sediul Primăriei Municipiului Iaşi pe data de 26 martie 2015, între orele 12-13. „Vom organiza un protest împreună cu colegii din cabinetele şcolare şi din grădiniţe, având susţinerea colegilor din unităţile spitaliceşti. Colegii din medicina şcolară sunt nemulţumiţi şi doresc să organizăm această acţiune de protest, pentru că transferul lor în subordinea unui spital nu s-a realizat. Până în prezent, ei nu au un contract colectiv de muncă şi nu primesc o serie de drepturi care se acordă angajaţilor din sistemul sanitar”, a precizat şi Viorel Tănase, preşedintele Sindicatului Sanitas Iaşi.

Sursa 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro