În tot acest timp, Euromedic România a fost alături de pacienţii români, oferindu-le nu doar acces la cele mai performante tehnologii de diagnostic al cancerului, ci toată grija şi suportul celor mai buni specialişti.

În aceşti 6 ani, în cadrul centrelor Euromedic România, au fost realizate 6394 de investigaţii PET/CT.

“Este important ca noi, furnizorii privaţi de servicii medicale, să ne implicăm şi să sprijinim în mod real sistemul naţional de sănătate, oferind acces pacienţilor români la cele mai moderne şi performante tehnologii de depistare a cancerului pentru că vedem, an de an, aproximativ 75.000 de noi cazuri de cancer. Diagnosticarea într-o fază iniţială semnifică automat o şansă în plus pentru salvarea sau prelungirea vieţii pacientului.

Din nefericire, sistemul sanitar românesc se confruntă cu numeroase lipsuri, iar inegalitatea în materie de sănătate şi îngrădirea accesului pacienţilor la unele tratamente inovative disponibile în alte ţări ale UE, sunt doar câteva dintre acestea, dar care au un impact major asupra calităţii vieţii. Vedem că statele europene au reușit să ofere cetățenilor o calitate crescută a vieții investind masiv în inovație, iar în ceea ce priveşte sănătatea, creșterea speranței de viață în țările din vestul Europei se datorează creșterii calității vieții însoțită de inovația în medicină.

Noi ne dorim să sprijinim atât pacientul oncologic român, în slujba căruia ne aflăm şi pentru a cărui viaţă medicii noştri luptă în fiecare zi, cât şi sistemul de sănătate, pentru a-l aduce la aceleaşi standarde ca cele din Europa", a declarat Radu Gorduza, Country Manager Euromedic România şi Bulgaria.

Începând cu luna mai 2014, investigaţia PET/CTa fost reinclusă în cadrul Programului Naţional de Oncologie, iar aceasta poate fi în continuare efectuată în mod gratuit în cadrul centrului Euromedic Fundeni Bucureşti şi Euromedic Constanţa, pe baza criteriilor stabilite de către Ministerul Sănătăţii şi a dosarului medical aprobat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Ce este investigaţia PET/CT?

Scanarea de tip PET/CT este cea mai nouă tehnologie medicală folosită la nivel mondial pentru diagnosticarea, localizarea precoce, stadializarea şi evaluarea eficienţei conduitei terapeutice în afecţiunile oncologice, dar are aplicabilitate pe scara larga şi în evaluarea patologiei cardiace, în special ischemice şi neurologice, de tipul Alzheimer, Parkinson si epilepsie.

În multe afecţiuni şi, în special în cazul cancerului, investigaţia PET/CT poate detecta schimbări morfologice cu 6 până la 12 luni înainte ca acestea să poată fi detectate la nivel prin alte investigaţii tradiţionale (RMN sau CT).

Investigaţiile PET/CT sunt simplu de executat, neinvazive, complet nedureroase şi rapide, oferind informaţii esenţiale despre starea de sanatate a pacienţilor, ce permit medicilor sa detecteze şi să diagnosticheze bolile în fază incipienta şi să identifice tratamentul adecvat.

Mai mult, conform studiilor, investigaţia PET/CT poate duce la schimbări semnificative în schema de tratament a pacientului în circa 40% din cazuri.

Despre Euromedic Romania

Euromedic România face parte din Grupul Euromedic International, unul dintre cei mai mari investitori şi operatori în cadrul Parteneriatelor-Public-Private (PPP) în domeniul sănătăţii din Europa.

Euromedic International furnizează servicii medicale de top prin cele 150 de centre medicale de diagnostic imagistic de înaltă performanţă, laboratoare de analize medicale şi centre de tratament al cancerului proprii, folosind tehnologii specifice de ultimă generaţie la nivel mondial, în cincisprezece ţări: Polonia, Ungaria, România, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Grecia, Italia, Turcia, Republica Cehă, Federaţia Rusă, Portugalia, Irlanda, Bulgaria, Elveţia şi Lituania.

Euromedic România oferă pacienţilor o gamă extinsă de servicii de radiologie imagistică şi medicină nucleară de cea mai înaltă performanţă, servicii clinice integrate (consulţatii de specialitate şi spitalizare de zi) şi de medicină de laborator (analize medicale) în cadrul Centrelor de Diagnostic şi Tratament din Bucureşti (Fundeni), Arad, Constanţa, Focşani, Iaşi, Medgidia, Petroşani, Deva şi Cluj.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro