Norme Coca 2023 - 2024

Primul studiu clinic asupra unui posibil vaccin împotriva virusului Ebola a început în Mali, prin vaccinarea a 3 membri ai personalului sanitar.

Vaccinul a fost creat de cercetătorii de la University of Maryland, SUA, şi a fost deja supus unor teste de siguranţă pentru uz uman în SUA şi Marea Britanie.

Faza următoare a studiului clinic se va desfăşura în Africa, anume în Mali, unde 40 de angajaţi din domeniul sănătăţii vor primi vaccinul. Primii trei au fost deja vaccinaţi.

Epidemia de Ebola care face ravagii în Africa de Vest s-a răspândit până acum în Liberia, Sierra Leone şi Guinea.

Mali nu a fost afectată până în prezent, dar se învecinează cu Guinea, iar autorităţile sanitare sunt în alertă.

Testarea vaccinului trebuie făcută într-o ţară în care nu există Ebola, pentru a evita factorii care pot complica interpretarea rezultatelor, au explicat cercetătorii; de aceea, a fost ales Mali.

Dacă vaccinul se va dovedi eficient în acest studiu, teste mai ample vor putea fi făcute peste câteva luni şi în zonele atinse de epidemie.

Sursa: Fox News Descopera

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro