Norme Coca 2023 - 2024
Un bărbat de 50 de ani din Los Angeles a realizat un experiment inedit: timp de o lună a băut zilnic zece doze de cola. Rezultatul a fost unul surprinzător: nu doar că s-a îngrăşat, dar în această perioadă i-a crescut tensiunea arterială.

Obezitatea, hipertensiunea sau diabetul sunt puse de multe ori şi pe seama băuturilor carbogazoase. George Prios, de 50 de ani, din Los Angeles, a băut zilnic zece doze de Coca Cola, notează Daily Mail. Rezultatul: s-a îngrăşat 13 kilograme, iar tensiunea lui a crescut de la 129 cu 77 la 145 cu 96, fapt ce indică un risc crescut de boli de inimă.

”O să îmi schimb dieta şi o să văd cum îmi afectează acest lucru sănătatea. Tocmai m-am întors de la medic unde mi-am făcut un control medical complet. Am 50 de ani şi sunt într-o stare de sănătate bună. O să ţin evidenţa greutăţii mele, îmi voi monitoriza tensiunea şi glicemia pentru a vedea cum se modifica nivelul de zahăr din sânge. Singurul lucru pe care o să îl schimb în rutina mea zilnică este faptul că o să beau 10 doze de Coca Cola pe zi”, a mărturisit bărbatul într-un tutorial, la începtul acestui experiment.

Rezultatele obţinute sunt de-a dreptul surprinzătoare. La începutul experimentul cântărea 76 de kilograme, iar la sfârşitul lui avea aproape 89 de kilograme.

În plus, bărbatul a declarat că pe parcursul acestui experiment şi-a creat o dependenţă de băutura carbogazoasă.

”Oamenii trebuie să fie conştienţi de efectele nocive pe care le are zahărul asupra sănătăţii lor. Experimentul a fost unul dificil. Trebuie să recunosc că a fost o corvoadă să beau o cantitate atât de mare de Coca Cola. Aveam mereu o senzaţie de saţietate", povesteşte George Prior.

Compania Coca-Cola nu a oferit nicio poziţie oficială cu privire la experimentul lui George Prior.

CORONAROGRAFIE

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro