E clar. Guvernanții s-au hotărât să omoare actul medical. Acest incompetent pus ministru direct din patul prostituatelor minore după cum am relatat AICI, Nicolae Bănicioiu își închipuie că medicul după ce va consulta pacientul nu se va mai gândi în principal la componenta chimică a medicamentului, ci la cea financiară? Și în loc să se gândească ce medicament i-ar face bine pacientului se va gândi la unul ieftin pentru că are o cotă obligatorie și-l va prescrie pentru că altfel va fi penalizat la salariul și așa mic? Nerușinarea lui Bănicioiu nu are limite: el nu își justifică veniturile, cheltuind mult mai mulți bani decât încasează după cum arată analiza declarațiilor sale de avere de AICI dar vrea să oblige medicii și la calcule financiare în momentul prescrierii medicamentelor:
"Există o propunere în sensul de a crea și o cotă obligatorie de prescripție, este doar o propunere. O cotă de prescripție pe care să o aibă medicul de medicamente ieftine. (...) Sunt unii medici care au tendința de a merge mai degrabă spre a prescrie medicamente inovative. Cred că trebuie să stabilim niște lucruri foarte clare. Dacă este posibilă și fezabilă în România, sigur o vom avea. Trebuie făcută foarte bine. (...) Discutăm pe aceste cote de prescripție și pentru a stimula distribuitorul, a găsi formula de stimulare pentru a aduce medicamente mai ieftine. Este doar o discuție, nu trebuie să alarmăm", a afirmat Bănicioiu în cadrul International Health Forum.
Răspunzând la criticile producătorilor de medicamente, Bănicioiu a explicat:
"Actuala formulă de calcul a taxei clawback poate fi îmbunătățită. Știu că există această inițiativă îmbrățișată de o parte a industriei: colectarea taxei în mod diferențiat, ceea ce ar împărți genericele față de inovative. Din punctul meu de vedere, nu ar fi o modalitate greoaie de colectare, din contră. Și eu, și președintele CNAS am fi de acord ca fiecare companie să plătească în funcție de consumul de la bugetul de stat pe care îl face. Asta este viziunea noastră. Este un proiect de lege în Parlament, unde noi am dat un punct de vedere către cele două Comisii de sănătate. Noi am susținut un punct de vedere al clawback-ului diferențiat. MS și-a însușit punctul de vedere al CNAS cum că fiecare companie ar trebui să plătească volumul pe care îl consumă de la bugetul de stat".