Norme Coca 2023 - 2024

O familie îndoliată dintr-o localitate din Suceava a rămas fără mort chiar înainte de priveghi după ce poliţiştii au luat trupul din sicriu şi l-au dus la morgă. Medicul de familie a scris pe ceritifcat de deces "moarte suspectă", iar oamenii legii au fost obligaţi să-şi facă datoria. Rudele spun că este vorba de o răzbunare a doctoriţei, pentru că întreaga familie voia să se mute la alt medic.

Poliţiştii au ridicat trupul unui sucevean din sicriu şi l-au dus la morgă, direct de la priveghi. Doctorul a scris pe ceritifcat de deces "moarte suspectă", iar oamenii legii au fost obligaţi să-şi facă datoria.

Soţia celui decedat este complet tulburată. Soţul ei murise după o lungă şi grea suferinţă, în timpul căreia a fost de multe ori internat, iar medicul de familie a fost chemat acasă în repetate rânduri. A rămas uluită cânddoctorul a refuzat să-i elibereze certificatul de deces.

"A chemat poliţia, a chemat procuratura. Ni l-a luat din sicriu, ne-a lasat sicriul gol", a declarat Victoria Reuţ, soţia decedatului.

Citeste:

Cadrul juridic, metodologic si procedural in eliberarea certificatului medical constatator al mortii reprezinta un subiect de mare interes in practica medicului de familie.

 

Biata femeie a trebuit să explice cum a ştiut sătenilor veniţi la priveghi şi care au găsit sicriul gol. Dintr-o dată femeia s-a trezit nu numai fără cadavrul soţului, dar şi că ar putea fi suspectă că şi-a ucis soţul.

Cu actul în mână pe care scria "moarte suspectă" poliţiştii au fost nevoiţi să urmeze procedura. Aşa că oamenii au fost nevoiţi să plătească şi autopsia. Medicul din comună susţine că a procedat perfect legal.

"A fost necesară aceasta autopsie, contra-cost, banuiesc. Eu nu am avut de ce sa ma razbun, nu sta in firea mea sa ma razbun", a declarat Carmen Chiţescu, medic de familie.

În cele din urmă, autopsia a arătat că omul suferise un infract miocardic.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro