Norme Coca 2023 - 2024

Ebola continuă răspândirea ei terifiantă în Africa de Vest, cu un număr total de cazuri de 1.201, dintre care 700 mortale, raportate la 30 iulie, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Epidemia de febră provocată de virusul Ebola care s-a soldat cu peste 670 de morţi în trei ţări şi care continuă să se extindă, după ce Nigeria a confirmat primul caz săptămâna trecută.

Această epidemie, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone, trei ţări care, pe 23 iulie, înregistrau în total 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Doi americani, dintre care unul este medic, angajaţi în lupta împotriva epidemiei în Liberia, au fost contaminaţi. Ei au fost plasaţi în carantină.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

Cum se manifestă Ebola?

Pentru a înţelege ce se întâmplă atunci cânde cineva contractează virusul ucigaş, AFP a creat un grafic, în care sunt prezentate principalele elemente ale bolii.

Infecţia debutează cu simptome asemănătoare gripei şi anume: dureri musculare, de cap, de gât, febră, slăbiciune. În scurt timp, acestea sunt urmate de vărsături, diaree, erupţii cutanate, afectarea funcţiilor renale şi hepatice. O mare parte a persoanelor infectate suferă hemoragii abundente, atât interne, cât şi externe.Ebola este unul dintre cel puţin 30 de virusuri cunoscute care determină această constelaţie de simptome, numită sindrom de febră hemoragică virală.

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro