Norme Coca 2023 - 2024
 Acuzatiile sunt extrem de grave • Unul dintre cei mai mari medici ieseni este pus la zid de colegul sau • Scandalul a izbucnit in momentul in care cei doi au ajuns sa faca parte dintr-o comisie de examen pentru ocuparea unui post de medic specialist Scandal de proportii intr-un spital din Iasi. Doi medici celebri au ajuns sa se urasca de moarte. Totul a pornit de la un concurs pentru un post de medic specialist. Discutiile extrem de aprinse au continuat si dupa finalizarea concursului, membrii comisiei de examen aducand acuzatii grave presedintelui comisiei. Cotidianul BUNA ZIUA IASI a intrat in posesia raportului de desfasurare a concursului unde sunt mentionate si acuzatiile extrem de grave aduse presedintelui comisiei de examen. Clinica de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi a scos la concurs un post de medic specialist in chirurgie plastica. La examen s-au inscris dr. Gabriel Mazilu si dr. Codrin Dobreanu. Comisia de examen a fost formata din prof. dr. Teodor Stamate, seful clinicii mentionate, presedinte, prof. dr. Dragos Pieptu, seful Compartimentului de chirurgie plastica si reconstructiva din cadrul Institutului Regional de Oncologie din Iasi, membru, dr. Mihaela Pertea, de la Clinica de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, din partea Colegiului Medicilor Iasi, conf. dr. Lucian Indrei, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica. La examen s-a prezentat doar dr. Gabriel Mazilu. In urma concursului medicul Gabriel Mazilu a obtinut 54,65 puncte si pentru a promova avea nevoie de minimum 60 de puncte. Acesta a contestat concursul aducand acuzatii grave in privinta modului de desfasurare. De asemenea, medicul Mazilu a precizat ca nota nu il reprezinta si a cerut recorectarea tezei de catre o comisie din alt centru universitar din tara, motivand ca in timpul concursului a constatat mai multenereguli si vicii de procedura. Dupa concurs prof. dr. Teodor Stamate a afirmat ca au existat mai multe vicii de procedura care pot duce la anularea concursului. Acesta a sustinut ca din cauza prof. dr. Dragos Pieptu nu s-a putut realiza baremul la subiectele de examen imediat dupa proba scrisa. "In opinia mea, teza dr. Mazilu nu este de 55.65 de puncte, ci de minimum 70. Nu am anulat concursul, desi in mod normal asa trebuia sa procedez", a spus imediat dupa concurs prof. dr. Teodor Stamate.

"14 ani am facut eforturi imense ca sa nu il reclam mai departe"

Intre timp, lucrurile au luat o alta intorsatura. Presedintele comisiei, prof. dr. Teodor Stamate a fost reclamat la Colegiul Medicilor din Iasi pentru incalcarea Codului de Deontologie Medicala. De asemenea, chirurgul Stamate este acuzat ca, pe perioada desfasurarii concursului, ca presedinte al comisiei de examen, a avut tentative repetate de viciere a rezultatului concursului. Reclamatia a fost facuta de prof. dr. Dragos Pieptu care aduce acuzatii extrem de grave colegului sau. In plangerea inaintata Colegiului Medicilor, prof. dr. Dragos Pieptu recunoaste ca de ani de zile are dispute cu prof. dr. Teodr Stamate si precizeaza ca a depus eforturi imense ca acestea sa ramana la nivelul unitatii medicale sau in UMF. De aceasta data, chirurgul Pieptu a mers mai departe si l-a reclamat la Colegiu. "Regret ca sunt fortat sa va inaintez aceasta plangere la adresa unui coleg, mai ales ca am facut eforturi imense in ultimii 14 ani de a mentine disputele noastre strict la nivel colegial si universitar. Domnul prof. dr. Teodor Stamate a depus toate eforturile pentru discreditarea concursului si apoi a dat vina pe membrii comisiei. In consecinta, consider ca atitudinea domnului profesor Stamate aduce atingeri grave la persoana mea in calitate de membru al acestei comunitati prin incalcarea anumitor articole din Codul de Deontologie Medicala si va rog sa supuneti acest caz atentiei comisiilor de analiza colegiala ale Colegiului Medicilor Iasi", se arata in plangerea depusa de prof. dr. Dragos Pieptu la Colegiul Medicilor din Iasi.

Acuzatii extrem de grave la adresa chirurgului Stamate

Prof. dr. Dargos Pieptu a intocmit un raport asupra modului de desfasurare a concursului in care prezinta acuzatii extrem de grave la adresa prof. dr. Teodor Stamate, presedintele comisiei de concurs. Cititorii cotidianului BUNA ZIUA IASI pot citi intregral acest raport pe www.bzi.ro. In finalul raportului, prof. dr. Dagos Pieptu care este si prorector la Universitatea de Medicina si Farmacie precizeaza: "presedintele comisiei, dl prof. dr. Teodor Stamate a avut tentative repetate de viciere a rezultatului concursului: ascunderea de subiecte la tragerea la sorti (dovada - cand subiectul "uitat" a fost tras la sorti, candidatul a confundat complet notiunile); tentativa de a lasa candidatul singur in camera de examen; refuzul sistematic de a efectua un barem (programat si efectuat operatie cronica pe durata examenului, atunci cand eu eram langa candidat si faceam baremul); tentativa repetata de corectare fara barem; discreditarea si sfidarea baremului dupa ce jumatate din subiect a fost citit; discutii interminabile privind cresterea artificiala a notei din considerente extra concurs; refuzul repetat de a afisa baremul in timp util". La Colegiul Medicilor din Iasi a mai fost depusa o reclamatie si din partea dr. Mihaela Pertea, membra in comisia de examen, precizand ca a fost amenintata de dr. Gabriel Mazilu. Ieri, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat in repetate randuri sa ia legatura cu prof. dr. Teodor Stamate pentru a obtine un punct de vedere vizavi de aceasta situatie, dar acesta nu a putut fi contactat.

Galerie foto

raport 5 raport 6 dr dragos pieptu dr teodor stamate

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro