Norme Coca 2023 - 2024

Sursa ziaruldeiasi.ro

Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi au efectuat în primele şase luni peste 650 de controale la furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale. Potrivit unui bilanţ al controalelor efectuate de către inspectorii CJAS Iaşi la furnizorii de servicii medicale, în jumătate de an s-au efectuat 664 de acţiuni de verificare şi au fost aplicate peste 1.500 de sancţiuni.

„Valoarea sancţiunilor aplicate în urma acestor controale ca urmare a nerespectării obligaţiilor contractuale de către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale a ajuns la peste 7 milioane de lei“, au explicat reprezentanţii CJAS în raportul menţionat. Conform acestuia, cele mai multe controale şi implicit cele mai multe sancţiuni au vizat farmaciile. Pe lângă activitatea acestora, inspectorii au mai verificat o serie de spitale aflate în contract cu CJAS, medici de familie, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu, firme care oferă în baza contractului cu CJAS servicii medicale paliative sau furnizori care oferă în laboratoare de specialitate analize gratuite, tot în baza unui contract cu CJAS.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro