Norme Coca 2023 - 2024

Instituțiile financiare internaționale pregătesc pachete financiare pentru Liberia, Sierra Leone și Guineea, care au fost grav afectate de răspândirea virusului Ebola, au anunțat luni președintele Băncii Africane pentru Dezvoltare și alți responsabili bancari, transmite Reuters.

Foto: (c) Cynthia Goldsmith/CDC/Handout via Reuters

Donald Kaberuka, președintele Băncii Africane de Dezvoltare, a declarat pentru Reuters că instituția sa va dispune plata imediată a sumei totale de 50 de milioane de dolari către cele trei țări.

La rândul său, Banca Mondială urmează să anunțe săptămâna aceasta un pachet financiar pentru țările africane afectate de Ebola, imediat după aprobarea acestuia de către consiliul de conducere, au menționat oficiali ai instituției.

'Lucrăm la un pachet de urgență substanțial destinat celor trei țări și îl vom anunța în prima parte a acestei săptămâni', a afirmat unul dintre oficiali.

Această finanțare face parte din planul de reacție în valoare de 100 milioane de dolari lansat săptămâna trecută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a cărei directoare, Margaret Chan, a avertizat că Ebola avansează mai repede decât eforturile de combatere a epidemiei și că, dacă situația se deteriorează, consecințele pot fi 'catastrofale'.

Potrivit celui mai recent bilanț al OMS, epidemia de febră hemoragică declanșată la începutul acestui an în Guineea și care a trecut apoi în Liberia și în Sierra Leone s-a soldat până la 30 iulie cu 826 de morți (346, 227 și respectiv 252 în cele trei țări) din 1.440 de cazuri presupuse de infectare.

Impactul epidemiei și asistența necesară țărilor afectate vor fi abordate și în marja Summitului SUA-Africa ce începe luni la Washington și la care iau parte aproape 50 de lideri africani. Președinții din Liberia și Sierra Leone și-au anulat deplasarea la summit pentru a se gestiona situația creată în țările lor de răspândirea virusului. Președintele SUA, Barack Obama, a dat asigurări vineri că autoritățile americane 'iau măsurile preventive adecvate' și unii participanți la summit vor fi examinați în ce privește expunerea la virus.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro