Norme Coca 2023 - 2024

Institutul Cantacuzino a precizat, miercuri, într-un comunicat remis presei, că deține "autorizație de fabricație pentru vaccin gripal trivalent purificat și inactivat și autorizație de punere pe piață pentru acest produs, ambele fiind în vigoare".

Foto: (c) Silviu MATEI / Arhiva AGERPRES

"Faptul că I.N.C.D.M.I. Cantacuzino este o unitate autorizată de către ANMDM este evidențiat și pe site-ul de internet al ANMDM în 'Lista unităților autorizate de fabricație/ certificate de buna practica de fabricație'—pag.2, poziția 22(...)", relevă sursa citată.

Potrivit comunicatului, Institutul Cantacuzino "nu a produs vaccin gripal în 2014 și 2015 nu din cauza lipsei acestor autorizații, ci pentru că producția nu poate demara decât într-un cadru economic instituțional stabil, care să asigure aprovizionarea ritmică cu tot ce este necesar, sustenabilitatea producției și asigurarea pieței de vaccin fără riscuri tehnologice".

"De aceea se impune rezolvarea blocajului financiar al institutului și existența unei comenzi de vaccin gripal înainte de demararea campaniei de producție", precizează conducerea INCDMI.

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Vicențiu Purcărea)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro