Norme Coca 2023 - 2024

O treime dintre mortile violente pentru care, in 2013, s-au facut autopsii medico-legale in unitatile de profil au fost sinucideri, majoritatea celor si-au luat viata (82%) fiind barbati, arata un raport al Institutului National de Medicina Legala “Mina Minovici”, citat de Mediafax.

sinucidereNumarul sinuciderilor de anul trecut, 2.721, este mai mic decat cel din 2012, cand s-au inregistrat 2.753 astfel de cazuri.

Potrivit raportului, cele mai frecvente morti violente au fost sinuciderile prin spanzurare, otravirea (intoxicatie voluntara) si aruncare de la inaltime (precipitare).

In 2013, la nivel national au fost realizate 18.942 autopsii. Din numarul total de autopsii medico-legale, 55% au fost reprezentate de mortile violente, iar jumatate dintre acestea au fost reprezentate de sinucideri si accidente rutiere.

Cel mai mare numar de sinucideri din intervalul 1996-2013 a fost inregistrat in 2000, cand au fost 3.967.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro