Norme Coca 2023 - 2024

Produsă în SUA, insulina inhalabilă va putea fi distribuită la nivel mondial grație unui acord de licență exclusiv, în valoare de 925 de milioane de dolari, incheiat de grupul farmaceutic Sanofi și compania americană specializată în biotehnologie MannKind Corporation.

Afrezza is a rapid-acting, inhaled insulin for the treatment of diabetes.

Bolnavii de diabet  vor putea renunța la injectarea insulinei în scurt timp. Afrezza este "o nouă insulină  inhalabila, cu acțiune rapidă, pentru tratamentul diabetului de tip 1 și de tip 2 la adulți", care urmeaza sa fie lansată în Statele Unite în primul trimestru al anului 2015, au precizat cele două companii într-un comunicat comun, citat de AFP.

MannKind Corporation va primi suma initială de 150 de milioane de dolari și, apoi, va primi plăți în rate care ar putea ajunge la un total de 775 milioane de dolari, dacă "obiectivele speciale, în termeni de dezvoltare, reglementare și praguri de vânzări" vor fi îndeplinite.

Unite în dezvoltarea și comercializarea medicamentului Afrezza, companiile Sanofi și MannKind vor împărțti pierderile și profiturile, cu respectarea procentelor stabilite în acest acord: 65% pentru Sanofi și 35% pentru MannKind. Acordul de colaborare prevede ca laboratorul Sanofi va fi responsabil cu dezvoltarea, reglementarea și comercializarea produsului. În virtutea unui acord separat, MannKind va fabrica medicamentul Afrezza în uzina sa din Danbury, un oraș aflat în statul american Connecticut.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro