Norme Coca 2023 - 2024

Zeci de romani trebuie sa restituie statului banii pe care i-au incasat, pentru ca autoritățile le-au calculat gresit salariile. E si cazul medicilor din Bihor, Maramures, Cluj care trebuie să scoata din buzunar aproape un milion de lei.

Şi asta după ce un control al Curţii de Conturi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a scos la iveală că aceştia au fost plătiţi mai mult decât ar fi trebuit pentru serviciile prestate.

Gheorghe Lascu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Maramureş, spune că totul a plecat de la o neînţelegere. El susţine că o interpretare greşită a contractelor a făcut ca medicii să primească în 2009 - 2010 mai mulţi bani pentru funcţionarea centrelor de permenanţă din judeţ.

Acum, medicii ar trebui să restituie sume care ajung la 5.000 de euro de persoană. Una dintre posibilităţile pe care le au cadrele medicale ar fi să plătească aceşti bani, după care să acţioneze în judecată CNAS pentru recuperarea prejudiciului.

Așadar, statul greșește, românul plătește. Voi v-ați confruntat cu astfel de situații? Ce-i de făcut?

Răspundeți la întrebare pe site-ul nostru, la secțiunea DigiVOX, lăsați-vă numărul de telefon și puteți intra în direct la ora 15.00, cu Adriana Nedelea. De asemenea, vă așteptăm comentariile pe site și pe pagina noastră de Facebook.

Citeste si: 

Despre contract si alte dezastre In Romania contemporana

SCANDAL: Aproape 1 milion de lei de recuperat de la peste 50 de medici din centrele de permanenta din Maramures

Sursa

 

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro