Sursa turnulsfatului.ro

Știați că speranța de viață în județul Sibiu, în 2017, este cu aproape trei ani mai mare decât în restul țării? Sau că populația totală a județului Sibiu a crescut în ultimii ani, în vreme ce la nivel național ea scade? O explicație pentru acest fenomen ar putea fi faptul că județul nostru este pionier pe plan național în implementarea asistenței medicale comunitare.

Asistența medicală comunitară presupune, pe scurt, acordarea de servicii medicale primare comunităților rurale, sărace sau persoanelor vulnerabile. Prevenție, în special. Doamna doctor asistent medical Doina Merlă, din cadrul Direcției de Sănătate Publică, a realizat în județul Sibiu un studiu care se întinde pe ultimii zece ani și care a contribuit la apariția noii legi a asistenței comunitare. Ceea ce înseamnă că modelul Sibiului este extins pe plan național. Despre aceste subiecte am stat de vorbă cu dr. Doina Merlă și directorul DSP Sibiu, dr. Gabriel Budescu.

Citeste mai departe

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro