A lucrat peste 40 de ani în sistemul public, operând aproximativ 20.000 pacienţi şi tratând încă pe atâţia fără să fie nevoie de intervenţie chirurgicală. După o experienţă personală dureroasă, medicul Gheorghe Ciobanu (74 ani) dezvăluie care ar fi, în opinia sa, câteva din hibele sistemului sanitar românesc.

Autor Alina Mitran

Sursa Adevarul.ro

Vreme de 12 ani, medicul chirurg-ortoped pediatru (o specializare care astăzi nu mai există) Gheorghe Ciobanu a fost singura speranţă a copiilor cu probleme care ajungeau la Spitalul Judeţean Slatina. În cei peste 40 de ani de spital a operat, aproximează,  20.000 pacienţi şi a tratat cel puţin încă pe atât, uneori petrecând zile în şir în spital. „Recordul“ înregistrat a fost de 12 operaţii în 24 de ore. A şi condus, în două rânduri, cel mai mare spital din judeţul Olt, în vremuri de criză (o scurtă perioadă în 1992 şi în perioada 1997-2000). S-a pensionat din sistemul public în urmă cu şase ani, iar astăzi oferă în continuare consultaţii într-o clinică privată din Slatina.

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro