Norme Coca 2023 - 2024

După şapte ani de amânări, cardurile naţionale de sănătate au ajuns, vineri după-amiază, la primii asiguraţi din Bucureşti, ale căror opinii sunt, în majoritate, favorabile acestui instrument: “Nu se mai pot face învârteli în legătură cu medicamentele”, “Este ceva foarte normal, ca în Europa”.

Cardurile sunt distribuite, începând de vineri, asiguraţilor din Capitală, iar de luni vor pleca şi la cei din ţară.

Dirigintele Oficiului Poştal nr. 16 din cartierul bucureştean Militari, Dumitru Atimoftioae, spune că joi au sosit, într-o primă etapă, 2.400 de carduri, iar vineri, alte 2.600.

“Noi aproximăm să distribuim, prin oficiul nostru, un număr de 60.000 de carduri. Distribuirea lor a început de vineri şi va continua toată luna septembrie, inclusiv luna octombrie. Undeva la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, le vom distribui. Pe zi se vor distribui la asiguraţi în jur de 1.500-2.000 de carduri. Este o muncă în plus, dar nu depăşeşte limita de distribuire”, spune şeful oficiului.

După distribuirea cardului naţional, va urma o perioadă în care vor rula în paralel cele două sisteme, pentru ca atât asiguraţii cât şi furnizorii de servicii medicale să se acomodeze cu această soluţie informatică şi pentru a depista şi a remedia eventualele probleme depistate în funcţionarea acestei soluţii informatice.

Tipărirea şi distribuirea cardului naţional vor continua în următorii patru ani, pentru persoanele care vor împlini vârsta de 18 ani şi/sau vor dobândi calitatea de asigurat.

Sursa: www.,mediafax.ro

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro