Norme Coca 2023 - 2024

Introducerea unor alimente conţinând arahide în hrana bebeluşilor ar putea reduce cu 81% riscul dezvoltării de alergii, potrivit unui recent studiu realizat de cercetătorii britanici.

 Pentru a evita dezvoltarea unei alergie la arahide, coapii ar trebuie să intre în contact cu alimentul încă de mici, relevă un studiu apărut zilele acestea în New England Journal of Medicine, conform Sciences et Avenir.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie, după ce au studiat 600 de copii cu vârste cuprinse între patru şi unsprezece luni, pe care i-au împărţit aleatoriu în două grupe. Micuţii au fost supuşi timp de 5 ani la un regim special. În cazul unora, consumul de arahide a fost interzis, în timp alţii au avut în meniu cel puţin şase  grame de proteine de arahide pe săptămână.

Cinci ani mai târziu, autorii studiului au evaluat ponderea copiilor care au dezvoltat o alergie la arahide. Ei au descoperit o reducere a incidenţie acestui tip de alergie cu 81% în grupul subiecţilor supuşi regimului cu alune. 

Este o cifră importantă care dă credit „teoriei igieniste“ care spune că expunerea controlată la alergeni ar permite sistemului imunitar să înveţe cum să reacţioneze adecvat.

În timp ce studiile recente arată că nu există niciun beneficiu al abordărilor care constau în evitarea alergenilor, acest din urmă studiu clinic este primul care arată că un consum timpuriu de alimente care conţin proteine de arahide este benefic şi identifică o abordare eficientă pentru a face faţă unei probleme grave de sănătate publică“, a declarat dr. Gideon Lack, profesor specializat în alergii pediatrice la King’s College London, cel care a condus cercetarea.

Acest studiu a fost efectuat pe baza observaţiilor făcute în Israel, unde foarte puţini copii suferă de alergii la alune, comparativ cu tinerii evrei, ai căror părinţi s-au stabilit în Regatul Unit. Într-adevăr, copiii israelieni încep să consume arahide devreme, spre deosebire de cei din alte ţări în care acest aliment nu este recomandat micuţilor, pe motiv că poate declanşa o alergie alimentară.

Cercetătorii atrag atenţia şi precizează că părinţii sugarilor şi copiilor mici care prezintă eczeme sau alergie la ouă ar trebui să consulte un medic înainte de a le da micuţilor alimente care conţin arahide.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro