Norme Coca 2023 - 2024

Managerul Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, dr. Ovidiu Butuc, a anunțat marți că unitatea are în derulare un program de investiții generos pentru dotarea și modernizarea clinicilor din subordine, primele aparate de ultimă generație în valoare de peste 160.000 lei fiind destinate Clinicii de Oftalmologie.

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES ARHIVA

Potrivit managerului, Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș a fost dotată cu un biomicroscop cu camera de luat vederi și un tonometru non-contact, necesar diagnosticării pacienților cu glaucom, cele două aparate fiind puse deja în funcțiune.

'Este vorba despre un biomicroscop modern care are atașat o camera și un calculator pentru arhivarea datelor pacientului cu privire la afecțiunea oftalmologică. Astfel, un pacient, care prezintă o tumoră la nivelul ochiului, poate fi mult mai bine monitorizat în timp, astfel încât specialistul oftalmolog să poată observa clar stadiul afecțiunilor oculare. Trebuie precizat de asemenea că biomicroscopul va fi utilizat și pentru instruirea medicilor rezidenți și a studenților care vor putea vedea exact tipurile de afecțiune tratate în Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean Mureș. Cel de-al doilea aparat este un tonometru, un aparat de măsurare a tensiunii oculare care se efectuează nu prin contact direct, ci cu ajutorul unui jet de aer. Acest procedeu prezintă o sumă de avantaje. În primul rând ochiul pacientului nu vine în contact cu niciun fel de dispozitiv, care ar putea să-l deranjeze sau să-i creeze un disconfort', a arătat Butuc.

Potrivit managerului, prin investigațiile cu acest tonometru nu se pot transmite infecții, iar unul dintre cele mai importante beneficii ale realizării măsurării tensiunii cu jetul de aer este faptul că pacientul nu are nevoie de anestezie, înlăturând astfel neajunsurile la care erau supuși pacienții până acum.

'Îi îndrum pe pacienții suferinzi de afecțiuni oculare să se adreseze cu toată încrederea către Clinica de Oftalmologie a SCJ Mureș, unde pot beneficia în mod direct de dotările moderne prezentate și profesionalismul personalului medical care își desfășoară activitatea în această clinică. În calitate de manager al SCJ Mureș sunt convins că printr-un astfel de management performant putem crește calitatea actului medical și a serviciilor oferite pacientului', a declarat dr. Ovidiu Butuc.

AGERPRES / (A — autor: Dorina Matiș, editor: Marius Frățilă)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro