Poliţiştii au prins doi bărbaţi bănuiţi de implicare în activităţi de trafic internaţional de produse farmaceutice prin etichetare falsă ori fără reţete valabile. Valoarea prejudiciului creat prin aceste acte de fraudă şi înşelăciune este de aproximativ 20.000.000 USD, informează IGPR într-un comunicat de presă.

”În urma cooperării şi schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Statele Unite ale Americii, respectiv Drug Enforcement Administration, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. au depistat, în Bucureşti, doi bărbaţi pe numele cărora autorităţile americane emiseseră mandate internaţionale de arestare”, se arataă în comunicat.

Cei în cauză, doi cetăţeni israelieni, sunt bănuiţi de implicare în activităţi de trafic internaţional de produse farmaceutice prin etichetare falsă ori fără reţete valabile.

Valoarea prejudiciului creat prin aceste acte de fraudă şi înşelăciune este de aproximativ 20.000.000 USD.

Asupra celor doi poliţiştii au găsit şi ridicat 13.000 lei, 5 jetoane pentru jocuri de noroc în valoare de 500 de lei fiecare, trei telefoane mobile, un hard-disk extern, un laptop şi două media playere.

Cei doi bărbaţi au fost ulterior prezentaţi procurorului competent pentru punerea în aplicare a mandatelor internaţionale de arestare.

La data de 14 martie au fost prezentaţi instanţei de judecată în vederea confirmării mandatelor internaţionale de arestare

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro