Norme Coca 2023 - 2024

Autoritățile japoneze au decis joi să interzică accesul într-o zonă întinsă a parcului Yoyogi, din Tokyo, unde au fost descoperiți țânțari purtători ai virusului febrei dengue care au dus la infectarea a 55 de persoane, relatează AFP.

Foto: (c) Mary F Adams/CDC/REUTERS

Sursa infecției cu febră dengue a fost descoperită la insectele capturate în patru locuri din parcul situat în centrul capitalei japoneze.

Cercetările s-au concentrat pe zona parcului după apariția, săptămâna trecută, a trei cazuri autohtone de febră dengue, pentru prima dată în 70 de ani.

Numărul de pacienți a crescut ulterior de la o zi la alta, însă toate persoanele infectate aveau în comun faptul că se plimbaseră prin parc în săptămânile trecute și nu călătoriseră în afara țării.

Odată cu închiderea accesului într-o zonă întinsă a parcului Yoyogi, pentru a elimina țânțarii, municipalitatea din Tokyo speră să elimine virusul.

AGERPRES / (AS — autor: Ana Bîgu; editor: Mihaela Nicolaescu)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro