Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sursa romanialibera.ro

Organizaţia Observatorul Român de Sănătate anunţă că peste jumătate din cele 28 de medicamente necesare tratării TBC lipsesc, în condiţiile în care în România numai anul trecut erau înregistrate 1.167 de cazuri, potrivit Mediafax.

"Din cele 28 de medicamente analizate, menţionate ca fiind esenţiale sau necesare în tratamentul pentru TBC şi TBC rezistent la tratament conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sau Ghidului metodologic de implementare a Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere şi Control al Tuberculozei în România, un număr semnificativ de 15 medicamente esenţiale sunt raportate a avea discontinuităţi/dificultăţi în aprovizionare cauzate de barierele legislative existente în România", se arată într-un raport Observatorul Român de Sănătate.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro