Norme Coca 2023 - 2024

Copiii care sunt trataţi în mod repetat cu antibiotice prezintă un risc crescut să sufere de obezitate. Concluzia le aparţine cercetătorilor de la Universitatea din Pennsylvania şi oamenilor de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Bloombergm, care au analizat o serie de studii ce au fost realizate în perioada 2001 şi 2013, pe un eşantion total de peste 64.500 de copii.

Antibioticele administrate de la vârste fragede predispun la apariţia obezităţii infantile, arată datele raportului Jama Pediatrics. Potrivit cercetătorilor care au realizat acest raport, copiilor cărora li s-a administrat patru cure de antibiotice până la vârsta de 10 ani prezintă un risc cu 10% de a deveni obezi, notează BBC.

"În contextul în care obezitatea rezultă din multiple cauze, reducerea prevalenţei sale depinde de identificarea şi de controlarea tuturor factorilor de risc", a explicat medicul Charles Bailey, de la Spitalul de pediatrie din Philadelphia, principalul autor al acestui studiu, publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA).

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro