Norme Coca 2023 - 2024

Tinerețea îți oferă mirajul că ești indestructibil și invincibil, cel puțin în ceea ce privește sănătatea. Vine o vreme însă când iluzia se risipește, iar experții de la Spitalul Spire Bristol au descoperit atât vârsta la care se petrece acest fenomen, cât și cauzele care îl determină.

La 36 de ani, oamenii încep să devină mai atenți la stilul lor de viață și iau măsuri importante pentru a-l îmbunătăți, potrivit rezultatelor. Acest lucru înseamnă că, odată cu împlinirea acestei vârste, „sănătatea și bunăstarea lor devin o prioritate”, a declarat Rob Anderson, directorul spitalului Spire Bristal, citat de Daily Mail.

Grija pentru sănătate nu apare însă din senin, ci este o consecință a unor factori care îi determină pe indivizi să devină mai conștienți de fragilitatea vieții. Cel mai important semnal care duce la creșterea atenției cu privire la stilul de viață este conștientizarea faptului că îmbătrânești. Pe listă se află sperieturile generate de o problemă de sănătate, de decesul sau îmbolnăvirea unui apropiat din familie, de avertizările medicului, de un accident sau chiar de programe TV care prezintă comportamente nesănătoase legate de alimentaţie.

„Schimbări simple legate de stilul de viață pot face o mare diferență și ne pot determina să reevaluăm modul în care ne trăim viața, iar valoarea pe care o acordăm asistenței medicale poate aduce beneficii enorme pe termen lung”, punctează Anderson.

Din păcate, studiul a arătat că peste jumătate din respondenți ignoră consecințele grave ale unui stil de viață nesănătos și adoptă o atitudine de tipul „trăiește momentul”. Potrivit datelor, 6 din 10 participanți susțin că fac excese de alcool și au o dietă bogată în grăsimi, iar unul din 10 voluntari nu face niciodată sport.

Doar 40% dintre respondenți pun un preț mai mare pe propria viață decât pe filosofia trăirii clipei și 51% susțin că preferă să adopte măsuri de prevenție a problemelor de sănătate.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro