Norme Coca 2023 - 2024

 

femei-pe-plajaLa 29 de ani, femeile se simt cel mai atrăgătoare, arată un studiu recent.      (Foto: Shutterstock.com)

Un studiu realizat de o firmă de cosmetice a urmărit să afle câteva lucruri despre modul în care femeile se văd pe ele însele – de exemplu, la ce vârstă simt că arată cel mai bine şi de ce, sau în ce zi a săptămânii se simt mai frumoase.

29 de ani este vârsta la care femeile simt că arată cel mai bine, indică sondajul realizat de compania St. Ives. Motivul principal al acestei convingeri este încrederea în sine; pe locurile următoare în lista cauzelor se află faptul că se îndrăgostesc şi că se bucură de o relaţie stabilă.

La această vârstă, machiajul – despre care se spune adesea că le face pe femei să se simtă mai încrezătoare şi mai atrăgătoare – nu pare atât de important: numărul femeilor care au declarat că se simt cel mai atrăgătoare acasă, nemachiate, este mai mare (17%) decât cel al femeilor care au spus că se simt cel mai frumoase atunci când au feţele complet fardate (7%).

În ce zi a săptămânii se simt majoritatea femeilor cel mai încrezătoare şi mai atrăgătoare? Vinerea, arată studiul; o treime dintre participante au răspuns că simt că arată cel mai bine în zilele de vineri, în jurul orei 10 dimineaţa.

Peste un sfert au declarat că se simt bine la această oră deoarece au dormit bine, ceea ce le face să îşi simtă faţa proaspătă şi să aibă energie.

Studiul a evidenţiat importanţa somnului (care îşi merită, se pare, numele de „ somn de frumuseţe ”) în existenţa acestei stări de bine: aproape două treimi dintre femei au declarat că se simt neatrăgătoare atunci când sunt obosite.

Aproape jumătate au spus că stresul le face neatrăgătoare, iar 29% au declarat că se simt mai puţin frumoase în prezenţa altor femei atrăgătoare.

Când se simt femeile cel mai frumoase în mod natural, în funcţie de diferite momente şi evenimente? Cele mai multe dintre ele - în ziua nunţii, în vacanţă sau când aşteaptă un copil; 8% se simt astfel după ce au făcut dragoste, iar 3% se simt cel mai atrăgătoare la locul de muncă.

Iar în ceea ce priveşte creşterea încrederii în sine, complimentele primite de la prietene sau de la alte femei funcţionează mai eficient decât cele primite de la bărbaţi.

Sursa: Mail Online

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica)



 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro