Norme Coca 2023 - 2024

Peste 50 de parinti cu bebelusi in brate au asteptat, ieri, la Maternitatea Arad pentru vaccinul BCG. Si asta, dupa ce imunizarile au fost reluate.

Ingrijorator este, insa, faptul ca lipseste in continuare vaccinul impotriva hepatitei B, 500 de nou-nascuti fiind neimunizati, doar in judetul Arad.

Mii de copii nascuti in ultimele doua luni si jumatate in mai multe judete din tara nu au fost imunizati impotriva tuberculozei si a hepatitei B, deoarece Ministerul Sanatatii nu a mai trimis in teritoriu doze de vaccin. De cateva zile, in unele judete, au sosit dozele de vaccin BCG (impotriva tuberculozei) si au fost distribuite la medicii de familie. Afland ca au sosit vaccinurile, marti, la ora pranzului, peste 50 de parinti din judetul Arad si-au luat copiii si s-au prezentat la ambulatoriul Maternitatii Arad, potrivit Mediafax.

Vaccinurile ajung pentru 10 luni
"Este un aer irespirabil in acest hol. Imi e groaza ca vin aici sa vaccinez copilul si poate mergem acasa cu alte boli", a spus o mama care astepta de o ora la coada. Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, de care apartine maternitatea, a spus ca parintii vor fi programati in urmatoarele zile, "in ordinea cronologica a restantei la vaccinare".

"Sunt aproximativ 500 de copii care nu au primit vaccinul BCG, pentru ca din luna iulie nu am mai avut in stocuri. Speram ca in urmatoarele doua-trei saptamani vor fi rezolvate toate aceste cazuri. Programarile vor fi facute pentru zilele de marti si joi, intre orele 10.00 si 11.00", a precizat purtatorul de cuvant, Adrian Wiener.
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Arad au declarat ca Ministerul Sanatatii a trimis 10.800 de doze de vaccin BCG, care ajung pentru zece luni. In aceasta perioada au loc atat vaccinarile pentru nou-nascuti, cat si pentru bebelusii neimunizati in cele patru maternitati din judet.

150.000 de doze distribuite in tara

ZoomPrimele 110.000 de doze de vaccin BCG au fost distribuite in judete

De aproximativ trei luni, maternitatile din intreaga tara n-au mai primit de la Ministerul Sanatatii vaccinul BCG, dar nici cel impotriva hepatitei B, doua seruri care se administreaza bebelusilor, in primele zile de la nastere. Si asta se intampla anual, din cauza deficientelor la nivelul ministerului privind procedura de achizitionare. Ministerul a anuntat, saptamana trecuta, ca a incheiat, in sfarsit, aceasta procedura. Astfel, primele 110.000 de doze de vaccin BCG au fost distribuite in judete, urmand ca, in urmatoarele zile, sa fie receptionate si 50.000 de doze de vaccin hepatitic B.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro