Norme Coca 2023 - 2024

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi oferă ieşenilor care nu au primit cardurile de sănătate prin intermediul serviciilor poştale posibilitatea să se programeze online pentru a le solicita şi a intra în posesia acestora.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate, Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi a realizat suplimentar posibilitatea de programare online pe site-ul instituţiei pentru a solicita cardul naţional de sănătate. Asiguraţii pot solicita documentul şi direct la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi.

Ec. Robert Dâncă, preşedintele director general al CAS Iaşi, a declarat că această procedură online se va realiza prin completarea unui formular de programare ce va cuprinde numele, prenumele şi CNP-ul, urmând ca persoana care a lansat cererea să primească în timp real un răspuns ce va conţine numărul de înregistrare a solicitării şi dacă acest card de sănătate se află sau nu la CJAS Iaşi precum şi data când îl poate ridica.

"În cazul programărilor online, eliberarea cardului naţional de sănătate de către Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi se va face titularului, pe baza cărţii de identitate şi a numărului de înregistrare a cererii. Pentru a evita sincopele şi pentru a nu bloca accesul la servicii medicale, CAS Iaşi transmite tuturor furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu care se află în relaţie contractuală, că asiguraţii care din diverse motive nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate şi solicită servicii medicale, pot beneficia de acordarea acestora după data de 1 februarie. De la această dată se va utiliza sistemul cardului naţional de sănătate în paralel cu platforma informatică utilizată în prezent pentru validarea serviciilor medicale şi farmaceutice", a declarat Robert Dâncă, preşedinte director general al CJAS Iaşi. AGERPRES

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro