În doar două zile salariaţii ICECHIM , vor trebui să analizeze peste 100 de probe de biocizi, aduse din toate spitalele ţării.

Noi analizăm, din punct de vedere chimic, corespondenţa între înscrisul de pe etichetă şi conţinutul din proba reală din flaconul pe care îl vom primi sigilat, a declarat directorul general al ICECHIM, Sanda Velea.

Noi ne apucăm efectiv de mâine dimineaţă dacă probele vin astăzi, dar până una alta, probele n-au venit. Am început să pregătim soluţii care ne vor fi necesare în analiză, numai că problele n-au venit încă, a declarat directorul de calitate al ICECHIM, Mihaela Manolache.

Ministerul Sănătăţii va preleva probe din dezinfectanţi din toate spitalele, indiferent de firma producătoare. Acestea vor fi testate atât din punct de vedere al concentraţiei, cât şi al eficacităţii.

Ministerul Sănătăţii a declanşat, sâmbătă, o anchetă administrativă ce presupune testarea tuturor dezinfectanţilor folosiţi în spitalele din ţara noastră. Analizele vor fi făcute la ICECHIM. Specialiştii vor să vadă dacă subtanţele aduse corespund cu ceea ce scrie pe etichetă, a transmis corespondentul TVR Dragoş Porojnicu pentru Telejurnal.

La Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie (ICECHIM) vor fi aduse şi probele neconforme depistate în 50 de spitale.

Directoarea de calitate a ICECHIM a declarat, duminică, că, până în acest moment, nu a sosit nicio probă, însă personalul este pregătit: cei 20 de angajaţi ai Institutului vor lucra în regim de urgenţă, în două ture, a mai transmis Dragoş Porojnicu.

Premierul Dacian Cioloş a cerut, duminică, Ministerului Sănătăţii să declanşeze o anchetă administrativă şi să extindă prelevarea de probe de la toate produsele de dezinfecţie, din toate spitalele din ţară. Premierul a mai cerut Ministerul Sănătăţii să vină cu un proiect de modificare a unei hotărâri de guvern prin care să fie crescută exigenţa controlului şi monitorizării biocidelor. ...citeste mai departe

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro