Norme Coca 2023 - 2024

"Scurgerea de bani e adevărată în multe cazuri. Eu nu pornesc de la prezumția de vinovăţie şi de rea credinţă, dar e adevărat că am decis să merg pe foarte multe controale.

Săptămâna viitoare dăm primele concluzii ale celui mai mare control desfăşurat în sănătate, în ultimii mulţi ani. 77 de spitale au fost controlate în mod încrucişat şi de noi şi de Casa de asigurări, mergând de la verificări pe fiecare decont în parte, pe fiecare perocedură executată unui pacient şi decontată de Casa de asigurări.

Nivelul de amenzi pe care-l vom da e unul foarte mare, e o premieră. Amenzile le vor plăti spitalele, dar, în funcţie de acest lucru, se vor lua decizii şi faţă de management. Veţi vedea şi schimbări de manageri. Controalele acestea le văd ca un mod preventiv. În momentul în care reuşim să stopăm toate pierderile... De multe ori, nu sunt neapărat făcute din rea credinţă, ci pentru că foarte mulţi oameni nu ştiu să gestioneze lucrurile. Cred că asta se întâmplă în multe alte domenii, nu numai în sănătate. Efectiv, lipsa de expertiză...", a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în emisiunea "Jocuri de putere".

Întrebat care sunt tehnicile prin care se scurg bani în sistem, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Dacă e să vorbim foarte cinstit, putem da vina pe toţi!

Pot să vă spun care este realitatea: n-au fost reguli! Au fost pierderi foarte multe, decontări de multe ori poate şi fictive... Acest haos a fost voit... Sistemul nu a fost reglat. Nu a existat un pachet de servicii medicale de bază.

Abia acum ştim ce înseamnă spitalizare de zi, spitalizare continuă, analize şi cât ne întindem cu ele, ce prescriu medicul de familie sau specialistul..."

Video inregistrarea  http://www.realitatea.net/jocurideputere.html#emisiune22Iunie2014-2100

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro