Norme Coca 2023 - 2024

Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește, pe 4 iulie, 139 de ani de istorie și activitate umanitară. La invitația Președintelui Crucii Roșii Române, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României, angajați, voluntari și parteneri ai Crucii Roșii Române vor marca acest eveniment, la Palatul Elisabeta, sâmbătă, 4 iulie 2015.
Ca în fiecare an, voluntarii filialelor din toată țara vor sărbători cei 139 de ani de activitate umanitară prin muncă: vor asigura sprijin persoanelor vulnerabile. Totodată, voluntarii Crucii Roșii vor participa la diferite activități destinate marcării acestui eveniment: demonstrații stradale de prim ajutor, expoziții de fotografie, jocuri și concursuri pentru copii, spectacole în aer liber, lansări de lampioane etc.

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

Sărbătorim de Ziua Crucii Roșii Române nume sonore ale istoriei și culturii române - Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea - care au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabile persoane. Primul sediu al organizației a fost deschis în Spitalul Colțea din București, de un grup de oameni cu suflet nobil - Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, semnatarii actului de înființare al Crucii Roșii Române.

Istoria Crucii Roșii Române s-a împletit cu istoria țării noastre. An de an, Crucea Roșie Română a venit în sprijinul comunităților vulnerabile adaptându-și răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de populația țării greutățile războiului, confuzia tranziției dintre diferite regimuri și a contribuit la efortul de refacere a comunităților din zonele afectate de dezastre naturale.

Numai anul trecut, Crucea Roșie Română a sprijinit 272 968 de familii și persoane singure cu alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și rechizite. Deși anul trecut, România nu a fost afectată de dezastre semnificative, totuși Crucea Roșie Română a avut 139 de intervenții în situații de urgență precum incendii, caniculă, înzăpezire sau alunecări de teren, 30 635 de persoane beneficiind de sprijin material. Mai mult de 30 000 de persoane localizate în zone de risc, au beneficiat de programe de pregătire pentru a ști cum să acționeze în caz de dezastre. Peste 20 000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor de bază. Donarea de sânge voluntară și neremunerată s-a situat, de asemenea în atenția noastră, astfel 3 807 persoane au donat sânge. La nivel național s-au derulat 179 de programe și proiecte sociale și 205 de proiecte și campanii de educație pentru sănătate. Prin serviciul „Căutări persoane” am soluționat 226 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia. Promovarea valorilor umanitare, activitate specifică Crucii Roșii, s-a materializat prin acțiuni de informare adresate tinerilor, astfel peste 4 000 dintre aceștia știu mai mult despre toleranță, respect și umanitate.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro