Norme Coca 2023 - 2024

După distribuirea cardurilor naţionele de sănătate şi implementarea sistemului,cardul va fi folosit doar la medicul de familie, la medicul specialist în ambulatoriu şi la farmacie.La internarea în spital nu veţi avea nevoie deocamdată de cardul de sănătate, ci doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie, precizează managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă :

” Aşteptăm să vedem ce va hotărâ Casa Naţională…există un ordin care se referă doar la medicii de familie şi medicii specialişti. Ce se va întâmpla cu cardul vis-a-vis de spital, dacă va întra şi în circuitul spitalului, este deja o chestiune care nu mai este la noi în curte… Pacientul, dacă ajunge în spital, ajunge pe baza unui bilet de trimitere, ca şi până acum, de la medicul de familie sau medicul specialist.”

Asistenţa medicală de urgenţă rămâne gratuită pentru toţi cetăţenii, indiferent dacă sunt sau nu asiguraţi, şi cu atât mai mult nu este nevoie de card, mai precizează dr. Dănuţ Căpăţînă.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro