Norme Coca 2023 - 2024

La Spitalul Judetean de Urgentă din Miercurea Ciuc a debutat în premieră activitatea de neurochirurgie, iar pacientii din Harghita nu vor mai fi nevoiti să meargă să se trateze în judetele învecinate.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

Managerul Spitalului Judetean de Urgentă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat luni pentru AGERPRES că a fost angajat un tânăr neurochirurg care lucrează în această unitate spitalicească din luna februarie. În plus, s-a reusit achizitionarea unui minim de aparatură, urmând ca o dată cu extinderea activitătii să se achizitioneze si instrumentar mai diversificat. Deocamdată, medicul neurochirurg îsi desfăsoară activitatea în cadrul sectiei de chirurgie, dar se doreste si înfiintarea unei sectii specifice.

"Domnul doctor lucrează, momentan, în cadrul sectiei de chirurgie, dar, asa cum s-a întâmplat cu chirurgia toracică, la început facem un compartiment si după aceea, dacă se impune, facem o sectie separată", a declarat dr. Demeter.

El a subliniat că demararea acestei activităti la Spitalul Judetean de Urgență din Miercurea Ciuc este foarte importantă pentru pacientii din zonă, care trebuiau, până acum, să meargă să se trateze la Brașsov sau Târgu Mureș.

"Un accident care implică interventii de neurochirurgie, care se poate rezolva foarte usor în cadrul spitalului nostru, până acum se rezolva la Târgu Mures sau Brasov. Iar medicii specialisti din aceste două centre primesc cu dificultate pacientii nostri pentru că, probabil, au destui si în zona lor de activitate. Este foarte bine pentru că majoritatea acestor pacienti, care nu sunt cu complicatii deosebite, se vor putea rezolva de acum încolo la Miercurea Ciuc", a precizat managerul Spitalului Judetean de Urgentă.

Dr. Demeter Ferenc a spus că Spitalul Judetean de Urgentă din Miercurea Ciuc este prima si singura unitate spitalicească din Harghita unde functionează si activitatea de neurochirurgie. AGERPRES (A — autor: Gina Ștefan, editor: Stefan Gabrea)\

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro