Norme Coca 2023 - 2024

Consiliul Județean Mureș a aprobat, în ședința de joi, amplasarea unei Bănci de țesuturi și celule umane la Târgu Mureș, pe un teren cu o suprafață de 450 metri pătrați, aflat în proprietatea publică a județului, la solicitarea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Hotărârea a avut la bază adresa nr.74253/03.12.2014 a unității de implementare și coordonare programe din cadrul Ministerului Sănătății, prin care s-a anunțat că Spitalului Clinic Județean Mureș i-a fost alocată suma necesară pentru contractarea și implementarea componentelor necontractate din proiectul Phare 2006/018-147.03.11'Sprijin pentru autoritățile de sănătate din România pentru implementarea directivelor UE privind băncile de sânge — unitățile de transfuzie — din spitale și utilizarea terapeutică a țesuturilor și celulelor umane'.

Potrivit adresei, în cadrul componentei "utilizarea terapeutică a țesuturilor și celulelor umane" se înființează rețeaua de patru bănci de țesuturi și celule umane în București, Iași, Timișoara și Târgu Mureș.

Pentru amplasarea Băncii de țesuturi și celule umane la Târgu Mureș, Ministerul Sănătății a solicitat Spitalului Clinic Județean Mureș sprijin pentru identificarea unui teren.

AGERPRES/(AS — autor: Dorina Matiș, editor: Diana Dumitru)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro