Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sursa gds.ro

Colaborările dintre medici și companiile farmaceutice sunt deja cunoscute ca fiind profitabile pentru ambele părți. Producătorii sau distribuitorii de medicamente au ocazia să-și promoveze produsele, iar cadrele medicale au posibilitatea să participe gratuit la diferite manifestări științifice sau îşi pot rotunji veniturile din consultanță ori drepturi de autor. Un raport al Observatorului Român de Sănătate arată că un număr semnificativ de medici și organizații care au beneficiat de finanţare din partea industriei farmaceutice nu a raportat aceste finanţări conform legii. Valoarea totală a sumelor raportate de beneficiari pentru 2016 este de patru ori mai mică decât valoarea totală a sumelor raportate de sponsori.

Peste 5.000 de persoane fizice și organizații/entități publice au raportat transferuri de valoare din partea industriei farmaceutice, anul trecut. Există un număr semnificativ de cazuri în care medici, asociaţii sau instituţii publice au omis să depună raportările prevăzute de lege. Diferența dintre totalul sumelor raportate de sponsori și totalul sumelor raportate de beneficiari este considerabilă. 229.717.673 de lei este valoarea totală raportată de sponsori, în timp ce doar 55.089.344 de lei este valoarea totală raportată de beneficiari, arată raportul Observatorului Român de Sănătate privind „Relaţiile financiare dintre industria farmaceutică și sistemul medical românesc“. Colaborările dintre cadrele medicale și companiile farmaceutice se învârt în jurul unor sume mari de bani, 50 de milioane de euro, reprezintă totalul transferurilor de valoare raportate de industria farmaceutică şi a dispozitivelor medicale pentru anul 2016.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro