Norme Coca 2023 - 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, a organizat în data de 20 februarie 2015, un eveniment intitulat ”Despre limite în psihopatologie și sănătate mintală” coordonat de către colectivul disciplinei Etică și ştiinţe socio-umane din cadrul Universității, în colaborare cu Clinica de Psihiatrie ”Eduard Pamfil” din Timișoara.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, l-a avut ca invitat, vineri,  20 februarie, pe doctor psiholog clinician și psihoterapeut, Lucian Ile de la Clinica de Psihiatrie ”Eduard Pamfil” de la Timișoara care a ţinut o prelegere despre limitele în psihopatologie şi sănătate mintală, încercând să arate de fapt care sunt noile perspective în abordarea problemelor patologice în ceea ce înseamnă sănătatea mintală.

”Psihopatologia a fost destul de neglijată să zicem în ultima perioadă , iar prelegerea de acum încearcă cumva să trezească interesul pentru psihologie ca disciplină şi pentru psihopatologie ca deschidere în general către tot ce înseamnă lumea psi. Fără psihopatologie nu ştiu cum se poate face, clinic,  tot  ce înseamnă psi, psihiatrie, neuroştiinţe, tot ce înseamnă asta ”, a menţionat psih.dr. Lucian Ile, psiholog clinician și psihoterapetut.

Acest eveniment a deschis totodată o serie de prelegeri și conferințe publice în care se vor aborda în luna martie și mai apoi în luna mai,  subiecte din lumea psihanalizei, psihoterapiei, psihiatriei și psihologiei. Acestea vor fi susținute de invitații de breaslă ai Universității Babes Bolyai din Cluj Napoca, Universitații de Vest din Timișoara și Universității din București, printre care se numără și profesorul David Daniel, care este directorul Institutului de cercetare ” Albert Ellis” din New York.

” Ceea ce înseamnă pentru UMF o promovare la nivelul pshiologiei medicale şi a psihoterapiei şi o recunoaştere până la urmă a unor colaborări pe care disciplina noastră le are cu celelalte catedre sau discipline similare din ţară .Vom încerca să acoperim toată gama de probleme care ţin până la urmă de sănătatea mintală şi inclusiv de psihiatrie şi psihologia medicală”, a precizat psih.dr. Cosmin Popa, șef lucrări  UMF Tîrgu Mureș.

În general,  în cadrul evenimentului ” Despre limite în psihopatologie și sănătate mintală” a fost abordată partea psihozelor , în luna martie va fi abordată relaţia dintre psihiatrie şi psihanaliză , iar în luna mai când va veni profesorul David Daniel vor fi abordate terapiile cognitiv comportamentale versus medicaţie în tratarea depresiei. Conf. Mugur Ciumăgean va vorbi despre istoria psihoterapiilor în România .

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro