Norme Coca 2023 - 2024

pitalul Judeţean Timişoara a pus în funcţiune o linie automată de analize ultraperformantă, unică în ţară, care poate realiza până la patru sute de tipuri de analize pe oră şi poate stoca zece mii de probe. Linia a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii cu peste un milion de euro, în urmă cu doi ani, dar până acum nu s-a găsit un spaţiu pentru instalare.
"Această linie automată de analize a laboratorului poate stoca până la zece mii de probe medicale şi are o viteză de lucru foarte mare, iar rezultatele sunt mai precise. Se pot realiza patru mii de analize medicale pe oră şi patru sute de tipuri de analize pe oră", a declarat marţi Dan Ilincariu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara.

Linia de laboratoare este formată din cinci analizoare, trei de biochimie şi două de imunologie. Eprubetele cu probele recoltate de la pacienţi nu mai sunt atinse de operatori din momentul în care au intrat în circuitul laboratorului, iar după ce sunt prelucrate sunt stocate într-un spaţiu special în care sunt conservate o perioadă.

Pentru că totul este automatizat, se poate reduce numărul de personal, care va avea ca rezultat creşterea competitivităţii şi scăderea costurilor pentru realizarea analizelor medicale, în timp. AGERPRES

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro