La aproape un an de la acordarea unui spor de 200% pentru medicii din Deltă, prin contractul cadru aflat încă în vigoare, situaţia din aceste localităţi izolate şi cu puţini locuitori nu s-a îmbunătăţit deloc.

Dimpotrivă, mai mulţi medici au ales să profeseze în alte zone, iar unităţi sanitare inaugurate recent au rămas acum fără niciun medic.

De anul trecut din luna mai, prin excepţie de la contractul cadru din sănătate, medicilor din localităţile Deltei Dunării li s-a oferit un bonus de 200% a valorii punctului per capita, cu speranţa că această bonificaţie va aduce medicii în aceste comune izolate de câteva sute de locuitori.

Din păcate, măsura propusă de autorităţile sanitare tulcene şi inserată ca excepţie în contractul cadru ncă în vigoare s-a dovedit a fi total neinspirată.

Rezultatele până acum: în oraşul Sulina din 2 medici a rămas doar 1, iar la Crişan, o localitate vizitată anual de mii de turişti, nu a apărut nici un medic în ultimul an.

Mai mult, la Maliuc, unde a fost construit un dispensar modern, medicul a plecat şi el din toamna anului trecut.

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro