Pacienții care suferă de diferite forme ale unor boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli oftalmologice, nefrologice, precum și boli inflamatorii reumatice și cronice vor beneficia de tratament inovativ prin introducerea a încă șapte molecule noi pe lista de medicamente compensate și gratuite.

Ministerul Sănătății a publicat miercuri spre dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/ 2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în programelor naționale de sănătate.

“Așa cum am promis, continuăm procesul de actualizare a listei de medicamente gratuite. Dacă în luna iulie am aprobat introducerea tratamentului inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care nouă pentru tratamentul afecțiunilor oncologice, astăzi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a încă șapte produse esențiale care au fost evaluate și care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul Național de Asigurări de Sănătate”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Totodată, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a informat Ministerul Sănătății că rapoartele de evaluare a moleculelor pentru actualizarea listei în întregime realizate în conformitate cu cerințele UE vor fi finalizate și transmise pentru dezbatere publică la începutul lunii octombrie, conform calendarului stabilit.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro