Norme Coca 2023 - 2024

Oamenii din Pănătău sunt supărați că de mai bine de doi ani au fost preluați de o doctoriță care nu i-a consultat niciodată, pentru că nu a venit la cabinet.

Mai mult decât atât, localnicii susțin că au primit rețete de la asistentă însă fără să fie întrebați de bolile de care suferă.

În aceste condiții, oamenii spun că de fiecare dată când se simt rău nu le rămâne decât să cheme ambulanța.

La cabinetul medicului de familie nu este afișat un program și nici un număr de telefon al doctorului. În cele două încăperi ale dispensarului nu există decât două paturi, o masă și un dulap gol.

Cât privește aparatura medicală, acesta lipsește cu desăvârșire. Lucrurile se complică însă pentru că reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Buzău spune că doctorița despre care vorbesc localnicii nu mai are contract cu instituția din luna martie.

„Pacienții au fost preluați la punctul de lucru din Potoceni. Medicul este plătit per capita“, a declarat Simona Anghel, jurist al CJAS Buzău.

Județul Buzău are aproximativ 475 de mii de locuitori și doar 207 medici de familie, ceea ce înseamnă un deficit de 51 de medici.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro